شرکت گسترش فناوریهای نوین؛ مصمم در مسیر رشد و تعالی
آقای دکتر مصطفی امینی، مدیرعامل محترم شرکت گسترش فناوریهای نوین، در پنل تخصصی «نُهمین همایش بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت» با موضوع «زیستبوم بانکداری دیجیتال و ارزشآفرینی»، مباحثی را با عنوان «همگرایی دیجیتال میان فناوریهای مالی و غیرمالی در اکوسیستم اقتصاد دیجیتال» به حاضران ارائه دادند و پس از آن در یک پنل تخصصی، چالشها و موضوعات همگرایی اکوسیستمها بحث و بررسی شد.
در ابتدای پنل، آقای دکتر مصطفی امینی مطالبی با موضوع «همگرایی دیجیتال میان فناوریهای مالی و غیرمالی در اکوسیستم اقتصاد دیجیتال» برای حاضران ارائه دادند و در آن همگرایی صنایع مختلف مالی با یکدیگر (Digital BFSI)، همگرایی صنعت مالی با صنعت مخابرات (تلکوبانکها) و همگرایی صنعت مالی با صنعت کشاورزی را بررسی کردند و بیان داشتند که همخلقی ارزش، نقش محوری را در همه این همگراییها دارد و فناوریهای دیجیتال بستر این همخلقیها و همگراییها را فراهم میکنند و به بیان دیگر عصر حاضر، عصر همگرایی دیجیتال صنایع است.
در ادامه پنل زیستبوم بانکداری دیجیتال با نگاه به ارزشآفرینی در این حوزه، شرکتکنندگان، رشد کُند زیستبوم بانکداری دیجیتال را ناشی از آماده نبودن فرهنگی بازیگران، فقدان مدلهای کسبوکاری مناسب برای اکوسیستمها، فقدان رگولاتوری میانصنعتی و فراصنعتی و مسائلی از ایندست دانستند. شرکتکنندگان، شکل نگرفتن زیستبوم بانکداری دیجیتال را صرفاً ناشی از ضعف بانکها ندانستند و از دیدگاه آنها استارتاپهای حوزه بانکی نیز با توجه به بلوغ پایین در مدل همکاری با بانکها، بخشی از مشکلات و کُندیهای این حوزه را بهوجود آوردهاند.
در این پنل آقایان حامد قنادپور (مدیرعامل شرکت تارا و رئیس هیأت مدیره شرکت ارتباط فردا)، امید ترابی (مدیرعامل شرکت دیار و عضو هیأت مدیره شرکت توسن)، فرهاد اینالویی (معاون فناوری اطلاعات بانک ایرانزمین)، محمد صادقی (مدیرعامل شرکت بهسازان ملت) هم حضور داشتند و به بیان نظرات و دیدگاه خود پرداختند.
دکتر امینی، در پایان این نشست اظهار داشتند: «دلیلی که بازیگران تمایل دارند با وجود ضرر و زیان فعلی، وارد این صنعت شوند، نگاه به آینده است؛ زیرا در سمت تقاضا و مصرف، تمایل وجود دارد». ایشان با بیان اینکه بانکها تمایل دارند اکوسیستم را خودشان ایجاد کنند، ادامه دادند: «هزینه ریزش مشتریان در بخش بانکداری شرکتی با بانکداری خُرد قابل مقایسه نیست. همچنین باید قبول کنیم که سطح بلوغ بانکها در برنامهریزی رشد پیدا کرده است».